به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، «علی محرابی» مجری طرح ارتقاء قاریان نوجوان (طرح قرآنی سبیلالرشاد) امروز (۱۳ دی) در افتتاحیه این طرح که در سالن جلسات ساختمان مهر سازمان اوقاف برگزار شد، اظهار کرد: در این طرح نوجوانان قرآنی کمکمربی اساتیدشان خواهند بود.
وی با بیان اینکه اکثر بچهها با یکدیگر کار کردهاند و تجربه مربیگری و شاگردی داشتهاند، افزود: کسی که در جایگاه معلمی قرآن قرار میگیرد، الگو خواهد شد.
مجری طرح قرآنی سبیلالرشاد با اشاره به تدوین این طرح قرآنی با کمک اساتید و صاحب نظران قرآنی، گفت: از صاحب نظران کمک گرفتیم و هر مشکلی که در مسیر رشد و پیشرفت در تلاوت قرآن ممکن است، وجود داشته باشد را بررسی کردیم.
محرابی با بیان اینکه در این طرح، زمینهسازی مستحکمی برای پیشرفت سریعتر نوجوانان قرآنی انجام میشود، تصریح کرد: این طرح در سه بخش «تربیت قرآنی»، «قرائت قرآن» و «ترجمه و مفاهیم» اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش «تربیت قرآنی» میآموزیم که چطور قرآنی فکر، زندگی و رفتار کنیم؛ در بخش قرائت قرآن نیز بچهها به چهار سطح تقسیم میشوند و برای ورود به سطح بالاتر، قبولی در سطح پایینتر لازم است.
مجری طرح قرآنی سبیلالرشاد در پایان خاطرنشان کرد: برنامهریزی شده است تا بچهها نهایتا هفتهای یک تا دو جلسه حضوری و یک جلسه بهصورت مجازی با اساتید خود در ارتباط باشند.
در ادامه این مراسم «لطفی» از پیشکسوتان قرآنی با اشاره به آموزش قرآن در نهادهای غیررسمی و سنتی، گفت: آموزش قرائت قرآن در این محافل به سه بخش صوت، لحن و تجوید تقسیمبندی میشود.
وی تاکید کرد: با وجود اینکه باید سپاسگزار جلسات سنتی باشیم، بهدلیل اینکه برکات زیادی برای جامعه داشته است، باید این جلسات را بهروز و تقویت کنیم؛ ما میخواهیم به مزایای فوقالعاده این جلسات، مزیتی را اضافه کنیم.
این پیشکسوت قرآنی افزود: در مکتب اهلبیت (ع) مکانیزم تربیت قرآنی سه پایه اصلی دارد؛ قلب خاشع، بدن فارغ و موقعیت خلوت (خلوت درونی) این سه پایه اصلی هستند.
لطفی با بیان اینکه تربیت قرآنی کار سختی نیست و از قرائت قرآن آسانتر است، یادآور شد: باید مراقب باشیم تا شرایط طوری پیش نرود که قاری قرآن به یک آدم نمایشی تبدیل شود.
براساس این گزارش، تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط سعید «پرویزی» قاری بینالمللی کشورمان پایانبخش این مراسم بود.