سه برابر شدن جایزه این بنیاد در دو سال اخیر
مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز در سخنانی ابتدای این مراسم از سه برابر شدن جایزه این بنیاد در دو سال اخیر خبر داد و گفت:بنا داریم همایش ملی نخبگان پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز را با رعایت پروتکلهای بهداشتی در خردادماه سال ۱۴۰۰ برگزار کنیم.
مهندس حیدر ارشدی مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز در این مراسم با بیان گوشهای از تاریخچه بنیاد فرهنگی البرز و اهداف شکلگیری آن گفت: در سال جاری و علیرغم تمامی مشکلات ناشی از پاندمی کرونا، با دو هدف تاکید بر تعطیل ناپذیر بودن وقف و همچنین بهتر کردن حال دل مردم، موفق شدیم دو همایش سالانه نخبگان و دانش آموزی را در سطح کشور برگزار کنیم و طی آن با اهدای قریب دو میلیارد تومان جایزه نقدی از بیش از یکصد نفر از نخبگان علمی کشور در بخش دانشمندان، مخترعان، طلاب، دانشجویان و دانش آموزان تقدیر کنیم.
ارشدی افزود: بنا داریم همایش ملی نخبگان پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز را با رعایت پروتکلهای بهداشتی در خردادماه سال ۱۴۰۰ برگزار کنیم.
رئیس همایش ملی جایزه بنیاد البرز با بیان اینکه فرایند انتخاب نفرات تا پایان سال جاری ادامه دارد و دانشجویان تمامی رشته ها و دانشگاه ها می توانند مدارک و مستندات خود را به معاونت دانشجویی دانشگاه های خود ارائه دهند، افزود: اسامی نفرات واجد شرایط تا ۲۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ توسط مراجع ذیصلاح به کمیته علمی جایزه بنیاد البرز معرفی می شوند و منتخبین برتر در آن کمیته داوری و انتخاب می شوند.
عضو هیئت امنای بنیاد فرهنگی البرز با بیان اینکه در آبان ماه سال ۱۴۰۰ طی همایش ملی دانش آموزی پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز از دانش آموزان برتر پایه های نهم و دوازدهم تقدیر می شود، گفت: در رویکرد جدید بنیاد فرهنگی البرز برای دوره آتی، تمامی دانش آموزان می توانند در سایت جایزه بنیاد البرز به نشانیwww.alborzprize.ir ثبت نام کرده و در صورت واجد شرایط بودن، مدارک و مستندات خود را در آن سامانه بارگذاری کنند. بدین ترتیب نفرات واجد شرایط، پس از بررسی اولیه به وزارت آموزش و پرورش معرفی می شوند تا پس از تایید مدارک ایشان، نفرات نهایی توسط کمیته علمی جایزه بنیاد البرز معرفی شوند.
ارشدی با بیان اینکه تاکنون چندین همایش علمی با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شده، گفت: بنیاد فرهنگی البرز از ۵۸ سال پیش تاکنون بدون دریافت هرگونه کمک مالی از خیرین و نهادهای دولتی با هدف توسعه و ترغیب علم و دانش فعالیت خود را آغاز کرده و این روند همچنان ادامه دارد.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز در پایان ضمن تشکر از نهادهای همکار، به رشد سه برابری رقم نقدی جوایز طی دو سال اخیر اشاره نمود و گفت: در نظر داریم مجدداً رقم جایزه را در سال آینده و پس از تصویب در هیئت امنای بنیاد افزایش دهیم.
بنیاد فرهنگی البرز را یکی از شعب مهم وقف در کشور با نیت بلند، درخور و به زمان است
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به عنوان سخنران بعدی این مراسم گفت: بنیاد فرهنگی البرز را یکی از شعب مهم وقف در کشور با نیت بلند، درخور و به زمان است.
حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی خاموشی فرهنگی البرز را یکی از شعب مهم وقف در کشور با نیت بلند، درخور و به زمان دانست و گفت:نیتی که در این وقفنامه است جایزه علمی است. ما سعی کردهایم این موقوفه را بهینه کنیم یکی از ثمرات بهینه کردن این موقوفه افزایش جوایز آن است.
وی ادامه داد: دفتر مرکزی این موقوفه عوض شده است که وضعیت بهتری از دفتر قبلی دارد. سعی شده ارتباطات این بنیاد با وزارتخانههای تخصصی بهصورت قویتری پیگیری شود بهعنوانمثال با وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، ارتباطات دقیقی برقرار کردهایم به جهت اینکه نخبگان را به ما معرفی کنند ما هم شاخصههای انتخاب نخبگان علمی را رشد بدهیم.
خاموشی بابیان اینکه جایزه بنیاد البرز میتواند تنوع پیدا کند، افزود: باید جنبه معنایی جایزه بنیاد البرز را تقویت کنیم مثل حمایت از یک اختراع.
وی با تأکید بر اینکه سازمان اوقاف برای دانشبنیانها برنامه خاصی دارد، تصریح کرد: بیش از 300 شرکت دانشبنیان در رشتههای مختلف با ما وارد مذاکره شدهاند و بیش از 30 شرکت دانشبنیان با ما وارد قرارداد مشارکت یا نوع دیگری از قرارداد شده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه استارت اپ ها میتوانند بنیاد البرز را حمایت کنند، گفت: همین نخبگانی که از بنیاد البرز جایزه دریافت میکنند میتوانند ساماندهی شوند و با ارتباط خود را با بنیاد حفظ کنند و باعث ارتقای دانش کشور شوند.
خاموشی اضافه کرد: خیلی از اندیشههایی که به تولید منجر شده و میتواند اقتصاد درونزا را توسعه بدهد و حمایت کند همین دانشبنیانهایی هستند که توانمندیهای زیادی دارند.
وی یادآور شد: در آینده بیشتر از این جایزه خواهید شنید مردم،دانش آموزان، طلاب،دانشجویان، صاحبان اختراع و اکتشاف بیشتر به آن توجه خواهند کرد. نیت این واقف خالصا لوجه الله است و تأکید کرده است که فقط از منابع خود بنیاد این جایزه تأمین بشود.
خاموشی سپس بهمرور توصیههای رهبر انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی درزمینهٔ توسعه علم و دانش پرداخت و گفت: ما میخواهیم از طریق بنیاد البرز بر شتاب علمی کشور بیافزاییم.
بنیاد فرهنگی البرز باعث توسعه علمی و ایجاد امید در دل جوانان کشور میشود
دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در مراسم سالگرد تأسیس و رونمایی از نشان جدید بنیاد فرهنگی البرز وقف را سرمایه ماندگار هستی دانست و ضمن تقدیر از حسینعلی البرز بهعنوان یک واقف خیراندیش گفت: در حال حاضر نمیتوانیم زیست جمعی را بدون توسعه علمی و فناوری تصور کنیم و شاید این پاندمی کویید 19 بیش از پیش به ما نشان داد که واقعاً کشوری که در این زمینهها پیشرفت نداشته باشد نمیتواند موفقیتی کسب کند.
وی با اشاره به روند پیشرفت وضعیت مقابله با کرونا از اوایل همهگیری این ویروس در کشور تا به امروز همچون تولید ماسک و مواد ضدعفونی گفت: توسعه علم و فناوری در هر کشوری حرف اول را میزند واقعاً جا دارد ستایش کنیم از واقفانی مثل حسنعلی البرز.جایی مثل بنیاد فرهنگی البرز قطعاً علاوه بر اینکه با حمایت از محققان و پژوهشگران باعث توسعه علمی کشور میشود حتماً ایجاد امید در دل جوانان کشور میکند چیزی که بیش از پیش برای عزت کشورمان به آن احتیاج داریم.
دکتر لاری در ادامه با تأکید بر لزوم شناساندن الگوهایی مثل حسینعلی البرز به جوانان گفت: این کار باعث میشود که واقفان نگاه بلندتری پیدا کنند و بدانند که وقف خود را به چه مسیری هدایت کنند.
وی در پایان از سازمان اوقاف و امور خیریه به دلیل رعایت امانتداری در موقوفههایی مثل موقوفه بنیاد فرهنگی البرز تقدیر و تشکر کرد.
دهه چهل از وام بنیاد فرهنگی البرز بهرهمند شدم
این مراسم با سخنرانی دکتر عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه پیدا کرد.
دکتر عبدالله جاسبی در این مراسم طی سخنانی گفت: از سازمان اوقاف و امور خیریه تشکر میکنم به دلیل انجام کارهای خیر و بزرگداشت کسانی که در این راه قدم گذاشتهاند ازجمله آقای حسینعلی البرز که بنده افتخار بهرهمندی از وام ایشان را در اوایل دهه چهل داشتهام. آن زمان جز رتبههای اول هنرسرای عالی سابق که بعداً شد دانشگاه علم و صنعت بودم وام برای اولین بار بود که داشت اعطا میشد. در ساختمانی در خیابان لالهزار قدیم رفتم و این وام را دریافت کردم که یک اثر بسیار خوبی داشت.
وی ادامه داد:ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی موفقیتهای زیادی به دست آوردیم یکی از آن موفقیتهای بزرگ ما این بود که پیش از انقلاب نسبت سرانه دانشجو به جمعیت بسیار کم بود. تعداد دانشجویان ما در آستانه پیروزی انقلاب شاید 150 هزار نفر کمتر یا بیشتر بود الان 4 میلیون دانشجو داریم کیفیت دانشجویان ما قطعاً از آن موقع بهتر است. دانشگاههای ما تا بسیاری از شهرهای دورافتاده گسترش پیدا کرده.
جاسبی تصریح کرد:یکی از دلایل این موفقیت این بود که ما بخشی از بار سنگین آموزش عالی را گذاشتیم روی دوش مردم. ما هر جا به مردم مراجعه کردیم موفقیتهای بزرگی به دست آوردیم.
این منتخب بنیاد فرهنگی البرز در دهه چهل یادآور شد:در حوزه اقتصاد که ما واقعاً مشکل داریم شاید دلیلش این است که کمتر از مردم کمک گرفتهایم. ما بیش از 15 هزار سازمان مردمنهاد داریم البته آمارها متفاوت است . اینها میتوانند به اقتصاد ما کمک کنند اما یک بروکراسی خشن و خشکی حاکم شده که مردم نمیتوانند حضور داشته باشند. این اقیانوس میتواند صدها نفر مثل مرحوم البرز را پای کار بیاورد.
جاسبی اضافه کرد: من این مطلب را در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مطرح کردم ما از سازمانهای مردمنهاد میتوانستیم هزار برابر آن چیزی که الان است بهره ببریم. افرادی حاضرند که بیایند به اقتصاد کمک کنند و سرمایه بیاورند.
وی خاطرنشان کرد:امیدوارم سازمان اوقاف قدمهای بزرگی در این حوزه بردارد. این حوزه را بیشتر توسعه بدهد و لااقل بخشی از سازمانهای مردمنهاد را جذب و فعال کند مخصوصاً در حوزههای پیشرفت علم و دانش و مرتفع کردن آسیبهای اجتماعی.
اجازه بدهیم که مدیریت وقف از درون مردم شکل بگیرد
دکتر محمدرضا علم معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان نیز سخنرانی بعدی این مراسم بود.
وی در سخنان کوتاهی به اهمیت وقف در تاریخ کشور اشاره کرد و گفت: وقف در تاریخ و ایمان مردم ریشه دارد و همچون چشمه ای جوشان است. اگر اجازه بدهیم که مدیریت وقف از درون مردم شکل بگیرد باور کنید ما سرمایه های عظیمی را در این راستا خواهیم داشت.
وی بر لزوم آسیب شناسی موقوفه بنیاد البرز تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم در جهت بخشی به اهداف این واقف تنوع لازم را به وجود بیاوریم و از این جایزه فراتر برویم.
رونمایی از نشان بنیاد فرهنگی البرز با هدف خلق و ارتقای هویت بصری
پایان بخش این مراسم، رونمایی از نشان جدید بنیاد فرهنگی البرز بود.
تغییر آرم بنیاد فرهنگی البرز، با هدف خلق و ارتقای هویت بصری بنیاد انجام گرفته است؛ در این لوگوی جدید، کلمه البرز با چینش حروف در کنار یکدیگر، قابلیت تبدیل به یک نشان خوب را داشته و سعی شده از این ویژگی نهایت استفاده صورت گیرد.
از جمله ویژگیهای این نشان میتوان به معاصربودن و حفظ هویت ایرانی، زیبایی و قرینهگی، خوانایی و سادگی، وقار، شکوه و استحکام و نیز میل به عروج و تعالی با استفده از حرف«الف» اشاره کرد.
در این نشان از چندین نماد استفاده شده است که از جمله میتوان به نماد گل انار که از نمادهای ایرانی در تذهیب است و در نقوش فرش ایرانی، بسیار مورد استفاده قرار گرفته اشاره کرد. همچنین در این نشان جدید، نماد کوه که نشان و نمادی از البرز به عنوان هویت سرزمینی ایرانی است، قابل مشاهده است. همچنین کلمه الله در این لوگو به چشم میخورد که نشان از وحدانیت، هدفمندی و یکتایی دارد.
گفتنی است ،در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف وامور خیریه ، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی رئیس مرکز امورخیریه سازمان اوقاف ودکتر سیدعابدین حسینی مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز حضور داشتند.